Sök paketresa & flyg

Paketresa
Endast Flyg

Värmdö Yogacenter

Välkommen på Yogaretreat till Slovenien med Värmdö Yogacenter!

Status:
Fullt

3 till 10 maj 2019

Möt våren vid Medelhavet med Värmdö Yogacenter!

Yogaretreat med Kundaliniyoga – Yin yoga – Meditation - Mindfulness – Pranayama – Yoga Nidra - Vandring – Breathwalk

Välkommen på Yogaretreat till Slovenien i maj med yogalärarna Helene Fernström, Erika Henriksson och Maria Herbertsson!

Denna gång åker vi till det fantastiska Slovenien - ett litet land som erbjuder massor av historiska sevärdheter, fantastisk natur, fina vandringsmöjligheter, gamla städer längs med kusten med mycket att se och uppleva samt jättegod mat, till stor del influerad av det italienska köket.

Vi åker i maj när klimatet är behagligt för yoga och vandring och havet börjar bli uppvärmt för uppfriskande bad från små stenstränder och badbryggor med stegar.

Vi bor på ett litet mysigt hotell med 28 rum som är beläget i en stor vacker trädgård omgiven av olivlundar. Hotellet är personligt och välskött och ligger bara fem minuters promenad från
havet. Rummen är ljusa och fräscha med balkong, terass eller fransk balkong, badrum med dusch, tv, telefon, hårfön. Enkelrum kan bokas mot extra kostnad (begränsat antal).


Det finns en mindre utomhuspool på hotellet och vi har även tillgång till stora uppvärmda inom- och utomhuspooler med havsvatten, jacuzzi samt SPA- och Saunaanläggning på systerhotellet, som ligger 350 m bort. Behandlingar och bastu kostar extra.

Yogar gör vi inomhus i ett ostört, vackert och ljust rum med trägolv. Utanför yogarummet finns en stenterass med utsikt över trädgården. Det blir också tillfälle till yoga/meditation utomhus under veckan, i hotellets trädgård eller vid havet.


Maten tillagas med omsorg i hotellets egna kök och i den trevliga matsalen dukas en fräsch buffé upp till frukost och middag. Det är mycket frukt och grönt och många av råvarorna är från lokala gårdar. För den som föredrar att sitta ute och äta så finns det en trevlig terass precis utanför matsalen, med pergola täckt av vinrankor och utsikt över trädgården och kullarna utanför.


I den gamla kurorten Portoroz, ca 3,5 km från hotellet, så finns en fantastisk och helt unik SPA-anläggning där det är möjligt att boka alla möjliga sorters behandlingar, allt ifrån ayurvediska och thailändska behandlingar till detox och traditionella ler- och algbehandlingar. Här finns också flera pooler, jacuzzi och stor saunaavdelning.

Ca en timmes promenad från hotellet, längs med havet på omväxlande stigar och små vägar, ligger den gamla hamnstaden Piran. Här finns massor av sevärdheter och man kan känna historiens vingslag och närheten till Venedig, som ligger mittemot, på andra sidan havet. Maten håller hög klass, även på enklare restauranger och är ofta inspirerad av det italienska köket.


Väljer man att åka taxi till Portoroz eller Piran så tar det ca 10 min från hotellet.

Vi gör Kundaliniyoga, Yinyoga, Meditation/Mindfulness, Pranayama (andningsövningar), Yoga Nidra, Breathwalk/Vandring och det finns utrymme för egen tid däremellan.

Våra dagar tillsammans kan se ut så här
• Kundaliniyoga
• Frukost
• Egen tid för t ex sol/bad, vila, utflykt, lunch
• Yin yoga, Meditation/Mindfulness
•Middagsbuffé

Under veckan blir det också ett par tillfällen med teori och/eller praktik utöver de dagliga yogapassen, som exempelvis introduktion till Breathwalk, Yoga Nidra etc. Vid ett tillfälle arrangerar vi en längre gemensam vandring. Det kommer också att finnas möjlighet att boka arrangerade utflykter.


Alla är välkomna och inga förkunskaper krävs. Du väljer själv vilka aktiviteter du har lust och energi att delta i under veckan.

Detta ingår i retreaten
•Flyg Skavsta-Rijeka/Kroatien, inkl transfer (ca 2 tim) till hotellet i Slovenien
•Del i dubbelrum (enkelrum +2 300 kr, obs! begränsat antal, först till kvarn...)
•Halvpension (frukost och middag, exkl dryck)
•Yoga, pranayama, meditation 2 ggr 90-120 min /dag
• Under veckan blir det också ett par tillfällen med teori och/eller praktik utöver de dagliga yogapassen samt en längre gemensam vandring.
•Fri tillgång till inomhus och utomhus uppvärmda pooler på systerhotellet
•Möjlighet att boka behandlingar på systerhotellet och, mot kostnad, använda deras stora saunaavdelning

Dina yogalärare under denna resa


HELENE FERNSTRÖM
Har yogat sedan 2005 och praktiserat buddhistisk meditation under flera år. Certifierad Kundaliniyoga- & Meditationslärare sedan 2011, utbildad i Yinyoga, Gravid-
och Barnyoga, Thai Yoga Massage, Ayurvedisk Hälsorådgivning. Verksamhetsansvarig Värmdö Yogacenter.

Yogan hjälpte mig att komma tillbaka efter långvarig stress och sjukdom för några år sedan, genom yogan fick jag de verktyg jag behövde för att stärka och balansera mig både fysiskt & mentalt.
Jag brinner för att hjälpa andra att förbättra sin hälsa och sitt välmående och delar med glädje den visdom som finns inom yogan och ayurvedan. God och hälsosam mat har alltid varit viktigt för mig och jag tycker om att inpirera andra att äta mer hälsosamt, te x genom att ordna kurser i ayurvedisk och vegetarisk matlagning. Jag driver Värmdö Yogacenter 3 mil öster om Stockholm där vi erbjuder flera olika yogaformer, meditationsklasser, workshops, utbildningar, behandlingar och yogaretreats. Jag kommer att leda dig i Kundaliniyoga, Meditation och Pranayama. Breathwalk/Vandring leder Erika och jag tillsammans.ERIKA HENRIKSSON
Har yogat och mediterat sedan slutet av 1980-talet. Certifierad Kundaliniyoga- & Meditationslärare sedan 2005, utbildad i Yoga för smärta/stress/utmattning, Hormonyoga, Yinyoga, Yoga Nidra, Mindfullness, Mindful Self-Compassion, Ayurvedisk massör, Leg Psykoterapeut.

Själv väljer jag yoga och meditation utifrån min dagsform och mina behov och det är också så jag vill förmedla yogan till andra. Under ett pass med mig uppmuntrar jag dig att släppa presterandet och strävandet, sinnets ständiga recenserande och värderande , för att istället vänligt och nyfiket lyssna till och följa din kropp och själs djupare behov och längtan.

Till vardags är jag privatpraktiserande psykoterapeut och min kunskap och erfarenhet därifrån befruktar mitt förmedlande av yoga, liksom yoga och meditation influerar min praktik som terapeut.

Jag kommer att leda dig i Yin yoga och Mindfulness, kanske meditationer och tekniker från buddhismen som Loving Kindness och Compassion, djupavs lappnande Yoga Nidra m m. Breathwalk/Vandring leder Helene och jag tillsammans.

MARIA HERBERTSSON

Aukt Feldenkraispedagog (4-årig internationell utbildning sedan 2005), Leg. Sjukgymnast (sedan 1989). Vidareutbildar sig kontinuerligt inom Feldenkraismetoden med Beatriz Walterspiel, Olena Nitefor, Ulrike Apel, François Combeau, Günther Bisges.

Rörelse är en av mina passioner. Jag har alltid tyckt om att röra på mig, vara ute i naturen, åka skidor och skridskor, utöva Tai Chi, dansa, springa, leka, skratta. Under min utbildning till sjukgymnast saknade jag något, men jag kom inte på vad det var. Jag fick ofta nackspärr, hade ont i bröstryggen och var inte helt säker på hur jag skulle stå rakt upp och ner. Av en slump kom jag i kontakt med Feldenkraismetoden och förstod direkt att jag ville lära mig mer. Feldenkrais handlar om att bli medveten om hur man rör sig, hitta samspelet i kroppen
och undvika onödiga spänningar. Då kan vi röra oss med lätthet och hitta rörelseglädjen.

Jag jobbar nu som sjukgymnast och Feldenkraispedagog inom avancerad sjukvård i hemmet (ASIH) och med primärvård. Där träffar jag många människor, som har problem med att kroppen inte alltid känns bekväm i rörelse eller vila pga smärta och/eller muskelspänningar.

Feldenkrais® är för mig är att hitta tillbaka till mig själv, att hitta det genuina i mig. Att vara grundad i vardagen både mentalt och kroppsligt. Det ger mig möjligheter
att ta mig dit jag vill och vara den jag är. Under denna resa kommer jag leda Feldenkrais® och gruppövningar.