Sök paketresa & flyg

Paketresa
Endast Flyg

Värmdö Yogacenter

FÖRLÄNG SOMMAREN VID MEDELHAVET MED VÄRMDÖ YOGACENTER

 

Yogaretreat med Kundaliniyoga – Yin yoga – Meditation – Mindfulness – Pranayama – Yoga Nidra – Vandring – Breathwalk
 
Välkommen på Yogaretreat till Slovenien i september med yogalärarna Helene Fernström och Erika Henriksson! Vi åker tillbaka till det fantastiska Slovenien – ett litet land som erbjuder massor av historiska sevärdheter, fantastisk natur, fina vandringsmöjligheter, gamla städer längs med kusten med mycket att se och uppleva samt jättegod mat, till stor del influerad av det italienska köket. Vi åker i september när klimatet är behagligt för yoga och vandring och havet fortfarande är varmt för sköna bad från små stenstränder och badbryggor med stegar.
 
Vi gör Kundaliniyoga, Yinyoga, Meditation/Mindfulness, Pranayama (andningsövningar), IRest/Yoga Nidra, Breathwalk/Vandring och det finns utrymme för egen tid däremellan.
 
Vi bor på ett litet mysigt hotell med 28 rum som är beläget i en stor vacker trädgård omgiven av olivlundar. Hotellet är personligt och välskött och ligger bara fem minuters promenad från havet. Rummen är ljusa och fräscha med balkong, terass eller fransk balkong, badrum med dusch, tv. Enkelrum kan bokas mot extra kostnad (begränsat antal). Det finns en mindre utomhuspool på hotellet och vi har även tillgång till stora uppvärmda inom- och utomhuspooler med havsvatten, jacuzzi samt SPA- och Saunaanläggning på systerhotellet, som ligger 350 m bort. Behandlingar och bastu kostar extra.
 
Yogar gör vi inomhus i ett ostört, vackert och ljust rum med trägolv. Utanför yogarummet finns en stenterass med utsikt över trädgården. Om vädret tillåter blir det också tillfälle till yoga/meditation utomhus under veckan, i hotellets trädgård eller vid havet.
 
Maten tillagas med omsorg i hotellets egna kök och i den trevliga matsalen dukas en fräsch buffé upp till frukost och middag. Det är mycket frukt och grönt och många av råvarorna är från lokala gårdar. För den som föredrar att sitta ute och äta så finns det en trevlig terrass precis utanför matsalen, med pergola täckt av vinrankor och utsikt över trädgården och kullarna utanför.
 
I den gamla kurorten Portoroz, ca 3,5 km från hotellet, så finns en fantastisk och helt unik SPA-anläggning där det är möjligt att boka alla möjliga sorters behandlingar, allt ifrån ayurvediska och thailändska behandlingar till detox och traditionella ler- och algbehandlingar. Här finns också flera pooler, jacuzzi och stor saunaavdelning. Ca en timmes promenad från hotellet, längs med havet på omväxlande stigar och små vägar, ligger den gamla hamnstaden Piran. Här finns massor av sevärdheter och man kan känna historiens vingslag och närheten till Venedig, som ligger mittemot, på andra sidan havet. Maten håller hög klass, även på enklare restauranger och är ofta inspirerad av det italienska köket.
 
Väljer man att åka taxi till Portoroz eller Piran så tar det ca 10 min från hotellet.

Våra dagar tillsammans kan se ut så här:

  • Kundaliniyoga
  • Frukost
  • Egen tid för t ex sol/bad, vila, utflykt, lunch
  • Yin yoga, Meditation/Mindfulness
  • Middagsbuffé

Under veckan blir det också ett par tillfällen med teori och/eller praktik utöver de dagliga yogapassen, som exempelvis introduktion till Breathwalk, Yoga Nidra etc. Vid ett tillfälle arrangerar vi en längre gemensam vandring. Det kommer också att finnas möjlighet att boka arrangerade utflykter.
 
Alla är välkomna och inga förkunskaper krävs. Du väljer själv vilka aktiviteter du har lust och energi att delta i under veckan.

Sagt av tidigare deltagare:
 
”Härlig resa, jättebra arrangerat med kompetenta lärare! Ni fick mig att känna mig trygg och välkommen direkt.”
/ Lars
 
”Tack Erika och Helene, jag hoppas på fler resor där ni kan fortsätta inspirera! Jag är mycket nöjd med resan i sin helhet!” / Louise
 
”Över förväntan, har verkligen utvecklat min yoga under veckan och påbörjat att meditera. Ni undervisar med värme och ödmjukhet, men är ändå pådrivande i yogan.” / Charlotta
 
”Välplanerad resa med bra upplägg och bra yoga. Omtänksam och fin stämning med er lärare, ni är professionella, stöttande och inspirerande.” / Sara
 
Detta ingår i retreaten:
Flyg Arlanda-Trieste/Italien, inkl transfer (ca 1 tim) till hotellet i Slovenien
Del i dubbelrum (enkelrum +2 300 kr, obs! begränsat antal, först till kvarn…)
Halvpension (frukost och middag, exkl dryck)
Yoga, Pranayama, Meditation 2 ggr/dag
Under veckan blir det också ett par tillfällen med teori och/eller praktik utöver de dagliga yogapassen samt en längre gemensam vandring
Fri tillgång till inomhus och utomhus uppvärmda pooler på systerhotellet
Möjlighet att boka behandlingar på systerhotellet och, mot kostnad, använda deras stora och fräscha saunaavdelning
 
Pris: 12 300 kr
Anmälningsavgift: 2 500 kr, betalas vid bokning
Resterande belopp/slutbetalning senast 40 dagar innan avresa

 
Dina lärare på denna retreat:
 
HELENE FERNSTRÖM

Har yogat sedan 2005 och praktiserat buddhistisk meditation under flera år. Certifierad Kundaliniyoga- & Meditationslärare sedan 2011, utbildad i Yinyoga, Gravid- och Barnyoga, Ayurvedisk Hälsorådgivare, Ayurvedisk/vegetarisk matlagning, Verksamhetsansvarig Värmdö Yogacenter. Yogan hjälpte mig att komma tillbaka efter långvarig stress och sjukdom för några år sedan, genom yogan fick jag de verktyg jag behövde för att stärka och balansera mig både fysiskt & mentalt. Jag brinner för att hjälpa andra att förbättra sin hälsa och sitt välmående och att dela med mig av min kunskap inom yoga, ayurveda, ayurvedisk/vegetarisk matlagning etc. Jag driver Värmdö Yogacenter 3 mil öster om Stockholm där vi erbjuder flera olika yogaformer, meditationsklasser, workshops, utbildningar, behandlingar och yogaretreats.
 
Under denna resa kommer jag att leda dig i Kundaliniyoga, Meditation och Pranayama. Breathwalk/Vandring leder Erika och jag tillsammans.
 
ERIKA HENRIKSSON
Har yogat och mediterat sedan slutet av 1980-talet. Certifierad Kundaliniyoga- & Meditationslärare sedan 2005, utbildad i Yoga för smärta/stress/utmattning, Hormonyoga, Yinyoga, Yoga Nidra, Mindfullness, Mindful Self-Compassion, Ayurvedisk massör, Leg Psykoterapeut. Själv väljer jag yoga och meditation utifrån min dagsform och mina behov och det är också så jag vill förmedla yogan till andra. Under ett pass med mig uppmuntrar jag dig att släppa presterandet och strävandet, mindets ständiga recenserande och värderande , för att istället vänligt och nyfiket lyssna till och följa din kropp och själs djupare behov och längtan. Till vardags är jag privatpraktiserande psykoterapeut och min kunskap och erfarenhet därifrån befruktar mitt förmedlande av yoga, liksom yoga och meditation influerar min praktik som terapeut.
 
Under denna resa tillsammans kommer jag att leda dig i Yin och Mindfulness samt meditationer och tekniker från buddhismen som Loving Kindness och Compassion, djupavslappnande Yoga Nidra m m. Breathwalk/Vandring leder Helene och jag tillsammans.

Pris från:
12 300:-
Dagar:8
Grundpris 2 personer - Pris 12 300:- Totalt 24 600:- Totalt 24 600:-
Boka resa

Avgångar & priser

Filter
Avresa Avreseort Destination Lediga platser Från pris
11/9 Stockholm Arlanda Värmdö Yogacenter, Kundalini yoga & Yin yoga, Arlanda - Trieste, Hotell Laguna, Strunjan Slovenien 1 12 300:- Boka